De nya

En utställning av nya medlemmar.

Foto, måleri och teckning.

26/4-11/5 2014Vernissage

Lördag 26 april kl 12-17. öppet ons-fre kl 12-16, lör-sön kl 12-17.

Narek Aghajanyan

Den armeniske konstnären Narek Aghajanyan tog sin examen vid den anrika konsthögskolan i Yerevan.  Snart uppmärksammades Nareks konst och han fick möjlighet att medverka i konstutsällningar i bland annat Venedig och Paris. Narek började även arbeta som lärare i konsthistoria på Yerevan State University och utvecklade ett politiskt engagemang som tog sig uttryck i en kritik av den armeniska regimen.

Susanna Bark

Jag arbetar oftast tematiskt där färgmöten ständigt väcker och förundrar. I mina bilder försöker jag skapa olika stämningar och så ibland även en berättelse lämnad till betraktaren, en plats, ett rum som endast finns i den egna fantasin. I temat ”Att lyssna…”  är det djurets behov av att lyssna efter ljud som kan vara livsavgörande.

Hur lyssnar vi människor till dagens ljud eller på varandra? Vilka ljud eller kanske ord är för människan livsavgörande….?

Penja Hesselbäck

Fotograf, medlem i Centrum för Fotografi och Uppsala Konstnärsklubb. Har flera utställningar med foto från Afrika och Kina på meritlistan och har vistats långa perioder i bl.a. Kenya, Etiopien och Komorerna. Medförfattare till boken ”Komorerna – berättelser från ett okänt Afrika (Pupill Förlag 2010), arbetar just nu på en bok med titeln ”En korrekt smakt för landskap”, om trädgårdar i Suzhou, Kina.

”Shanghai Brides” Shanghai Brides är en utställning med bilder från bröllops- och modefotografins Shanghai. Jag har deltagit i fotosessioner med både modeller och bröllopspar och porträtterat människor som visserligen varit medvetna om min närvaro men helt koncentrerade på en annan kamera, de har poserat men egentligen inte för mig. Det tilltalar mig.”

Anna Liljas

Jag målar och tecknar figurativt. Figurerna gör oftast något tillsammans, utför en rit, klär ut sig eller är på väg till en kamp av något slag fast de är inte alltid så väl förberedda. Jag vill uppnå en brytpunkt där viljan och förutsättningarna möts och där framstår figurerna som både starka och hjälplösa vilket intresserar mig.

 Christopher Long

Amerikanen Christopher Long blandar färg med smuts ibland. Men bara om det ser bra ut.