En otippad kombo

Gudrun Westerlund, Kerstin Ljunghall, Lars Lambert, Richard Stensman

14/3 - 29/3 2015Vernissage 14 mars kl 12-17

Öppettider: ons-fre kl 12-16, lör-sön kl 12-17

Fyra vänner som har intresset och passionen för konst gemensamt.
Gudrun är yrkesverksam konstnär och medlem av Uppsala konstnärsklubb. Kerstin och Richard har båda arbetat som läkare, men också ägnat konsten mycket tid genom åren, både som betraktare och utövare. Lars är filmare, författare och föreläser om konst. Var och en står för sitt i en spännande och oförutsägbar utställning.

Gudrun Westerlund, född i Arjeplog 1953, bosatt i Uppsala sedan 1986.
Jag är framförallt målare. Som oftast rör jag mig i fiktiva landskap. Nästan alltid finns där skog, vatten och en strimma himmel. Byggnader? Ganska sällan, och om de är med är det ensliga och enstaka boningar. Ibland finns där konstiga maskinerier. Människor? Ja, ofta ensamma och vilsna eller tvärsom – stadigt förankrade. Landskapet blir en scen för händelser eller tillstånd.

Kerstin Ljunghall, född 1943 i Grängesberg, Uppsalabo sedan 1963.
Först sista åren målat ”på allvar”.  Prövar mig fram.  Ställde ut stora målningar med gemensamt tema på Missionskyrkan i höstas. Här i stället ett utsnitt från ateljén. Bl.a övningar på ”skräp”. Ett utrivet korkoplastgolv , kartonger men även masonit . duk och papper.   Akrylfärg. Gjorde två bilder av Lars för några år sedan –  ” Ur lejonhamnen” (här som kopia på del av bilden) och ”Kulturmannen”.
Richard Stensman, född i Lund 1938, Uppsalabo sedan 1975.

Sedan tidiga tonår har jag tagit del av konst såväl i Sverige som internationellt. Jag har även försökt eget skapande med olika uttrycksformer. Sedan 80-talet har jag även haft ett stort fågelintresse.

Dessa levande intressen för konst och fåglar har resulterat i 14 collage, där de främsta fågelmålarna hyllar ickefigurativa bilder skapade av några av mina favoritmästare från 1900-talet.

Lars Lambert, född 1942, bosatt i Uppsala sedan 1960.
Som konstnär periodare i Duchamps efterföljd, ställde senast ut på Ekeby kvarn 1999.

Mitt tema är Jag, mig mitt – ett megalomaniskt perspektiv, en undersökning och manifestation av det egna jaget i den långa självporträttraditionen från Dürer och Rembrandt till v Gogh och Egon Schiele och varför inte Sophie Calle och Cindy Sherman.

Jag har även bett mina medutställare att porträttera mig.