Just nu i Å-Huset


I mars 2010 skedde den officiella invigningen av vårt klubbhus, Å-Huset, beläget på anrika Walmstedtska gården mitt i centrala Uppsala med Fyrisån porlande bakom husknuten. Under försommaren, samma år, var det sedan efterlängtad premiär för Kulturkaféet i klubbens lokal Annexet tvärs över gården, och ute i den lummiga trädgården. Visionen var att skapa en ny mötesplats för konsten i Uppsala. I dag rymmer Å-Huset allt från möjligheter att arbeta med konst, se konst, bli berörd av konst och fördjupa sig i konst till att sitta ned med en kopp kaffe och utbyta tankar om och diskutera konst. Här får det lov att vara både högt i tak och intimt, experimentellt och provokativt, vilsamt och galet. Och gärna publikt.

PROGRAM

  • 2019
  • 12/1–27/1Sofie Stenberg
  • 2/2–17/2Ylva Dahlman, Eva Jonasson
  • 23/2–10/3Anastasia Savinova
  • 16/3–31/3TRIS – Tjejers Rätt I Samhället

12 – 27 januari

SOFIE STENBERG

"Omgivningar"

Oljemåleri på duk och plywood


Sofie Stenberg, "Landskap inom räckhåll".

VERNISSAGE 12 januari kl. 12–16

Öppettider: ons–fre kl. 15-19, lör–sön kl. 12–16.

Avbrutna färgfält och djuplösa landskap ges fond åt figurer som är bortvända, inåtvända, på väg, lekande eller i färd med annat. Återkommande motiv är barnet och hens omgivning.

I utställningen ”Omgivningar” visar Sofie Stenberg ett antal målningar i tekniken olja på duk och plywood i blandade storlekar och motiv. Hon provar färger, strukturer och hur abstrakta och föreställande motiv, samt de världar de representerar, kan samsas på duken.

”Helst jobbar jag med flera målningar parallellt och provar mig hela tiden framåt. Jag vrider och vänder, bygger upp och raserar, börjar om och så vidare. Kombinationen av hur handens anslag ger ton och en sliten pensel ger avtryck påverkar uttrycket. Det är spännande. När jag målar kan jag öppna mina sinnen, det ger mig energi och utveckling.”

Sofie Stenberg är uppvuxen i Alunda och utbildad på Wiks folkhögskola samt Konstfack i Stockholm.


Å-Husakademin

Å-Husakademin är ett samarbete mellan Uppsala konstnärsklubb och Studiefrämjandet. Kurserna genomförs i konstnärsklubbens vackra lokaler eller i konstnärernas egna ateljéer. Kursledare är välutbildade konstnärer med stor pedagogisk erfarenhet.

AKTUELLA KURSER