Just nu i Å-Huset


I mars 2010 skedde den officiella invigningen av vårt klubbhus, Å-Huset, beläget på anrika Walmstedtska gården mitt i centrala Uppsala med Fyrisån porlande bakom husknuten. Under försommaren, samma år, var det sedan efterlängtad premiär för Kulturkaféet i klubbens lokal Annexet tvärs över gården, och ute i den lummiga trädgården. Visionen var att skapa en ny mötesplats för konsten i Uppsala. I dag rymmer Å-Huset allt från möjligheter att arbeta med konst, se konst, bli berörd av konst och fördjupa sig i konst till att sitta ned med en kopp kaffe och utbyta tankar om och diskutera konst. Här får det lov att vara både högt i tak och intimt, experimentellt och provokativt, vilsamt och galet. Och gärna publikt.

PROGRAM

  • 2019
  • 12/1–27/1Sofie Stenberg
  • 2/2–17/2Ylva Dahlman, Eva Jonasson
  • 23/2–10/3Anastasia Savinova
  • 16/3–31/3TRIS, Röda Korset och Barnens Å-hus "Vi är här nu"
  • 6/4–21/4Tage Åsén
  • 27/4–12/5Ingvar Staffans "Konst som läkande kraft"
  • 18/5–2/6Ateljéföreningen Hospitalet

16 mars – 31 mars

”VI ÄR HÄR NU”

TRIS, Röda Korset & Barnens Å-hus

Måleri, lera


"Vi är här nu". Foto: Elisabeth Bucht.

VERNISSAGE 16 mars kl. 12–16

Öppettider: ons–fre kl. 15-19, lör–sön kl. 12–16.

TRIS, Röda Korset och Barnens Å-hus ställer tillsammans ut projektet ”Vi är här nu”. Ett konstnärligt samarbete med fokus på process, gemenskap och skaparlust.

Vi föds med skapandet i oss. Hur bevarar vi lusten till och tron på vår konstnärliga uttryckskraft? Vad gör skapandet med och i oss?

På tre platser i Uppsala, där olika människor möts, har de närt glädjen och samtalen som växer där det gemensamma skapandet gror. Nu intar de tillfälligt en fjärde plats, tillsammans.

Mer än hundra händer – vi är här nu.


Å-Husakademin

Å-Husakademin är ett samarbete mellan Uppsala konstnärsklubb och Studiefrämjandet. Kurserna genomförs i konstnärsklubbens vackra lokaler eller i konstnärernas egna ateljéer. Kursledare är välutbildade konstnärer med stor pedagogisk erfarenhet.

AKTUELLA KURSER