Just nu i Å-Huset


I mars 2010 skedde den officiella invigningen av vårt klubbhus, Å-Huset, beläget på anrika Walmstedtska gården mitt i centrala Uppsala med Fyrisån porlande bakom husknuten.

Under försommaren, samma år, var det sedan efterlängtad premiär för Kulturkaféet i klubbens lokal Annexet tvärs över gården, och ute i den lummiga trädgården. Visionen var att skapa en ny mötesplats för konsten i Uppsala.

I dag rymmer Å-Huset allt från möjligheter att arbeta med konst, se konst, bli berörd av konst och fördjupa sig i konst till att sitta ned med en kopp kaffe och utbyta tankar om och diskutera konst. Här får det lov att vara både högt i tak och intimt, experimentellt och provokativt, vilsamt och galet. Och gärna publikt.

PROGRAM

 • 2018
 • 13/1–28/1Ingvill Stille "Alla mina misstag"
 • 3/2–18/2Florence Hermansson
 • 24/2–11/3"Jag kvinna" – tematisk projektutställning med Ingrid Orlowski, Birgitta Nordström Wiklund, Lill Sjöström, AnnaKarin Svensson och Eva Jonasson.
 • 7/4–22/4Anna Liljas "Future Imperfect"
 • 28/4–13/5"Grafik från Wik" – Lotta Hellström, Marianne Gustafsson, Margareta Fundelius och Susan Paget visar grafik tillsammans med sin grafikguru Lars-Erik Holm som ställer ut grafik och emaljer.
 • 19/5–3/6Rackarart
 • 9/6–22/7Ung salong 2018
 • 25/8–26/8Nor Faber "Konsten att slänga ut livlinan Uppsala–San Francisco"
 • 1/9–16/9Ingrid Orlowski & Birgitta Nordström Wiklund "Möten"
 • 22/9–7/10Penja Hesselbäck "Greetings from Dystopia"

22 september–7 oktober

PENJA HESSELBÄCK

Greetings from Dystopia

Fotografi


Penja Hesselbäck, Heyday.

VERNISSAGE 22 september kl. 12–16

Öppettider: ons–fre kl. 15-19, lör–sön kl. 12–16.

”För mig är en dystopi inte bara en pessimistisk bild av framtiden. Det är också ett sinnestillstånd, ett inre landskap i vilket vi alla befinner oss då och då.

Ibland händer det att ditt inre Dystopia vill ha din uppmärksamhet, uppmanar dig att erkänna det som en betydelsefull del av dig själv. Det påminner dig, helt enkelt, om sin existens: dystert vemodigt och tyst och samtidigt förunderligt tröstande.”

Penja Hesselbäck


Å-Husakademin

Å-Husakademin är ett samarbete mellan Uppsala konstnärsklubb och Studiefrämjandet. Kurserna genomförs i konstnärsklubbens vackra lokaler eller i konstnärernas egna ateljéer. Kursledare är välutbildade konstnärer med stor pedagogisk erfarenhet.

AKTUELLA KURSER

Akrylmålning för nybörjare och fortsättare
Vi går igenom akrylmåleriets grunder. Du får prova på teckning, färglära, teknikövningar, stilleben, och egna motiv. Även grundläggande materialkunskap ingår i kursen.
Kursledare: Ylva Lindqvist
Antal tillfällen: 10
Start: torsdag 13 september 2018

Akvarell för nybörjare och fortsättare
Vi går igenom akvarellmåleriets grunder. Du får lära dig att spänna papper, materialkunskap, färglära, teknikövningar, experimentella tekniker, stilleben, egna motiv. Även teckning ingår.
Kursledare: Ylva Lindqvist
Antal tillfällen: 10
Start: fredag 14 september 2018

Teckning 13–20 år
Kom igång och teckna! Det är inte svårt! Kursen innehåller både roliga bildövningar och fritt tecknande. Vi tittar på och pratar om bilderna tillsammans för att lära oss mera. Gruppen är liten så alla kan få den hjälp man behöver. Allt övningsmaterial ingår i kursavgiften.
Kursledare: Robin Montelius
Antal tillfällen: 5
Start: torsdag 04 oktober 2018

Teckning
Kom igång och teckna och utveckla ditt bildspråk! Kursen innehåller både roliga bildövningar och fritt tecknande. Vi tittar på och pratar om bilderna tillsammans för att lära oss mera. Gruppen är liten så alla kan få den hjälp man behöver. Allt övningsmaterial ingår i kursavgiften.
Kursledare: Robin Montelius
Antal tillfällen: 5
Start: torsdag 04 oktober 2018

För anmälan och mer information besök Studiefrämjandet
eller ring 018-19 46 00.