NYA MEDLEMMAR I UKK

Sigríður Huld Ingvarsdóttir, Tone Winqvist

1–16 februari 2020VERNISSAGE 1 februari kl. 12–17.

Öppettider: ons–fre kl. 15–19, lör–sön kl. 12–16. Visningar i samarbete med Studiefrämjandet.

Utställningsvåren 2020 inleds med presentationer av UKK:s nya medlemmar. 1–16 februari visar Tone Winqvist och Sigríđur Huld Ingvarsdóttir verk i Å-huset.

Tone Winqvist arbetar i många olika material och medier: skulptur, installation, måleri och grafik. Hon har tidigare ställt ut på bland annat Körsbärsgården i Sundre och varit redaktör för tidningen Blandaren. Utöver sin konst studerar hon på läkarprogrammet i Uppsala. Juni 2019 gjorde hon en porträttserie i lera som fick namnet Ronald x2, Ulla, Elida, Ylva, Julia och jag och som kommer att visas på Å-huset.

Sigríður Huld Ingvarsdóttir är en traditionell målare och tecknare som arbetar i olja, akvarell och kol. Inspirationen hämtar hon från sitt ursprung på norra Island med dess djur och natur. Genom sin konst fångar hon verkligheten, det ögat egentligen ser, i samspelet mellan ljus och skugga.

På Å-huset visar hon klassiska djurporträtt och stilleben av fårull. Närbilderna av ull kan vid första anblick ge ett abstrakt intryck men tittar man närmare framträder motivet. Ull bildar alla möjliga former och mönster. Ofta visar sig det feminina: vulvor, blygdläppar och mjuka linjer som väcker minnen om vårt ursprung. De är fridfulla och tysta: de fina håren vittnar om en känslig natur och om att ullen ger värme och styrka. Sigríður Huld har arbetat med klassiska stilleben i många år. Med dessa verk har hon tagit ett steg längre genom att öka brännvidden och måla närmre.

http://www.huldfineart.com
facebook.com/huldfineart
instagram.com/huldfineart