Olga Palchevskaya och Farigh Ghaderi

Den förbjudna realismen

16 november - 1 december 2013Vernissage

lördag den 16 november kl 12 - 17. Öppet: onsdag- fredag kl 12 - 16, lördag - söndag kl 12 - 17.

Det finns inte många platser i Sverige där man kan se klassisk nyskapad konst. Till skillnad från den klassiska musiken, som har en självklar plats på de svenska och internationella scenerna, har den klassiska konsten eller realismen länge varit borta från den svenska konstscenen. Olika strömningar i samhället har varit bidragande orsak till att den klassiska skolningen har utarmats och idag är näst intill obefintlig på de svenska konstskolorna och därmed även på de svenska gallerierna.

I utställningen Den Förbjudna Realismen möts två konstnärer, Farigh Ghaderi och Olga Palchevskaya, som båda studerat den klassiska konsten utomlands. Att fånga ett ögonblick, en känsla eller en människas själ genom realistisk konst kan beröra på många olika nivåer.

Onsdag den 27 november kl 19.00 finns det möjlighet att prata med konstnärerna om deras syn på den realistiska konstens motgångar och skolning samt om utställningen, då Uppsala Konstnärsklubb och Studiefrämjandet anordnar evenemanget Samtal pågår.