Ulla Wennberg

Klipp och snitt under tiden, en intro-retrospektiv utställning.

4-19 april 2015VERNISSAGE

Öppettider: ons-fre kl 12-16, lör-sön kl 12-17

Som konstnär har jag framförallt jobbat med träsnitt och andra typer av högtryck. På senare år har har jag förbrukat gamla provtryck och kasserade blad i olika typer av collage. Har samarbetat med några grafikerkollegor (Kristina Anshelm, Helena Mellin) och byggt tredimensionella grafikinstallationer sedan 1998. Vi har klistrat bitar av våra träsnitt eller linoleumsnitt på soffor och stolar, skåp och kistor, porslinsföremål och bord. Även kökshanddukar och lampor har utsatts för våra tryck. Senast deltog vi i Grafiktriennalen 2014 på Uppsala konstmuseum och visade ”Översvämning” (då deltog också vår kollega Eva Sandberg).

Utställningstiteln kan delvis tolkas bokstavligt: jag kommer att sitta och jobba med collage och träsnitt medan jag vaktar utställningen. Men den kommer också att sträcka sig över mina fyrtio år i branschen. Jag kommer att ta med både gamla och nya grafiska blad. Dessutom visar jag platta grafikcollage, och collage av högtryck på föremål, bord och skåp. Kanske kommer utställningen att genomgå vissa förändringar under de två veckor den visas.

Är född i Lund 1948, sen bosatt i Växjö. Jag bodde  i Uppsala 1964 – 68, gymnasietiden och året därefter. Sen blev det konstskolor i Stockholm, jag avslutade femåriga studier på Konsthögskolan våren 1975. En av mina första utställningar som ”färdig” konstnär ägde rum i UKK:s lilla lokal på andra våningen av Galleri 1, våren 1976.