Christina Larsson

In between

7-22 september 2013Vernissage lördag den 7 september kl 12 - 17

Öppet onsdag - fredag kl 12 - 16. Lördag - Söndag kl 12 - 17. Kulturnatten kl 12 - 21

In between är en utställning om längtan och om möjligheten att med konkreta åtgärder ha det riktigt roligt hemma i vardagsrummet. I Galleri 1 den 7-22 september visar Christina Larsson två picknickar, en till vardags och en till fint, uppbyggda av keramiska objekt och illusioner från en skog. Välkommen på kaffe!

Jag växte upp i Djäkneböle mitt emellan Skravelsjö och Kasamark i Västerbotten. Det var 60-tal och gårdarna i byn drevs fortfarande som jordbruk. Vi barn löpte fritt i skogen. Vår närmsta granne var morbror Rune som var djurkonservator och alla barnens idol. Han ringmärkte fåglar, hade ett duvslag, satte upp holkar i stora mängder åt olika fågelarter, matade och matade under vintrarna, men gick också på rävjakt med foxterriern och sköt rakt in i sparvflockar med hagelbössan när sparvarna åt av duvmaten.

Vi dyrkade och trängdes och lärde oss av Rune. Ibland fick vi följa med honom ut, men oftast var det vi barn som vandrade, klättrade och stod på knä och pekade åt varandra i skogen.

Jag har ofta önskat att jag hade det sämre som liten. Hur bygger man ett liv utifrån något som redan är perfekt? Kunde jag utveckla vinterpäls, äta myror, beta gräs, tugga bark, bygga gryt, gå i ide eller använda fotosyntes så skulle jag bo i en glänta i skogen. Men det går inte. Ingen tid. Man måste ju hänga med, skaffa pengar, konsumera och bidra, uppdatera och uppgradera och låtsas att man är flexibel. Som motvillig lever jag mitt liv mitt emellan.