Henny Linn Kjellberg

SOLO / DUO

25 april - 10 maj 2015VERNISSAGE 25 april 12-17

Öppet: ons-fre kl 12-16, lör-sön kl 12-17

I utställningen SOLO / DUO visar Henny Linn Kjellberg nya keramiska verk och ljudinstallation. Henny Linn Kjellbergs arbeten är ofta storskaliga med tydliga scenografiska referenser, utrycker idéer kring material och rumslighet och utforskar teman inom ramen för det allmänmänskliga, såsom sociala konstruktioner, identitet och gränser. Hon har visat sina arbeten på gallerier och museer, genomfört projekt och varit gästkonstnär både nationellt och internationellt. Hennes arbete är väl förankrat i skulptur- och konsthantverkstraditioner men sträcker sig ut till andra praktiker såsom konst i offentlig miljö, land art, performance, interaktiva projekt, musik och scenkonst.

Ljudverk i samarbete med tonsättare/musiker Thommy Wahlström.
Under utställningsperioden anordnas även en musikfestival i litet format för soloframträdanden: Idén med minifestivalen SOLO är bjuda en liten intresserad publik på en serie framträdanden av musiker med en repertoar utöver det vanliga. Musik som är sällan hörd, speciellt i solosammanhang. Varje kväll innehåller tre akustiska soloframträdanden på 20-30 minuter med varierande repertoar- nyskriven konstmusik, improvisation, folkton mm.

Galleri 1 är en liten lokal och antalet publikplatser begränsade (max 15 personer), något som möjliggör ett intimt lyssnande och en nära upplevelse såväl för åhörare som utövare.

Fritt inträde. Kl. 19.
Lördag 2/5:
Girilal Baars- sång
Anna Kreuker- violin
Fredrik Thurfjell- konstrabassaxofon

Onsdag 6/5:
Louise Agnani- viola da gamba
Stina Agback Hellberg- harpa
Thommy Wahlström- sopransaxofon

Lördag 9/5:
Coste Apetrea- bozouki mm.
Luca Turchet- vevlira
Sharyar Bakshipoor- santor,