KATRIINA FLENSBURG

Crossroads – Vägskäl

Textil blandteknik

13 oktober–28 oktober 2018Katriina Flensburg, "At Crossroad III".

VERNISSAGE 13 oktober kl. 12–16

Öppettider: ons–fre kl. 15-19, lör–sön kl. 12–16.

Katriinas huvudsakliga uttryck är abstrakta textila bilder. Hennes verk har ställts ut i en lång rad internationella jurybedömda och museala utställningar. I sina kompositioner intresserar sig Katriina särskilt för elementet visuell balans. I den aktuella utställningen bearbetas begreppet i en serie verk där hon kombinerar tygmålning och monotryck med maskin- och handsömnad.

Utställningens titel är förutom en hänvisning till de aktuella verken en reflektion kring det fortlöpande behovet av avväganden som ingår i ett konstnärskap. Något som enligt Katriina sätts alltmer på prov i och med den pågående upplösningen av gränser mellan konstformer, det stadigt växande utbudet av material och den omedelbara tillgången till information, kunskap och inspiration.

Katriinas metoder och tekniker har sina rötter i globalt textilt hantverk. Denna metodik förvaltas, utvecklas och förnyas fortlöpande inom den internationella ”Fiber Art”-rörelsen. Materialbasen i stort består av fiberstrukturer som tyg, garner, växter och papper samt av färger med både organiskt och industriellt ursprung.