ROBIN MONTELIUS

" Dagdrömmar och vakna nätter "

Teckning, grafik och måleri

13 - 28 januari 2018VERNISSAGE 13 januari 12-16

öppet, lör-sön 12-16, ons-fre 15-19, visning vardagar kl.17, helger kl.14

Robin Montelius, lidande konstnär och kungliga konstakademins stipendiat ställer ut teckning, grafik och måleri ur sin pågående studie i psykiskohälsa och farorna med att leva för nyktert.

”Jag suddar aldrig och arbetar alltid utan skisser.
Utan en färdig plan eller ett resultat att arbeta efter kommer heller inga misstag; bara nya grepp och framsteg som på så sätt får föda upptäckarlusten och början på nästa teckning.
Jag tecknar både teckningar och kopparetsningarna helt utan skisser och sudd, då jag tycker att information går förlorad och linjerna dör när man ritar efter tanken på rutin och resultat.
Att skissa och sudda när jag skapar är för mig som att cykla till jobbet och bli sur när bilar och andra medtrafikanter kommer i min väg, stirrandes med skygglappar på klockan oroat mellan punkt A och B, man sätter sig själv i arbete när konsten ska vara något av det friaste som finns.
Utan sikte på rutin och resultat blir det mer en långsam njutbar promenad där man kan ta in och förhålla sig efter det man stöter på och förlora sig själv i det, ta in det man ser och skapa en glädje i att promenera mera, långsammare och på ny mark och skapa nya stigar”

Robin Montelius inför utställning 2018 på Galleri 1, Uppsala

Robin Montelius är medlem i Grafiska sällskapet