Robin Montelius

Teckning och Grafik

28/9 - 13/10 2013Vernissage

lördag den 28 september kl 12 - 20. Öppet: tisdag - söndag kl 12 - 20.

 

”På den här utställningen visas teckning och grafik.

Jag suddar aldrig och arbetar alltid utan skisser.

Utan en färdig plan eller ett resultat att arbeta efter kommer heller inga misstag; bara nya grepp och framsteg som på så sätt får föda upptäckarlusten och början på nästa teckning.

Jag tecknar både teckningar och kopparetsningarna helt utan skisser och sudd, då jag tycker att information går förlorad och linjerna dör när man ritar efter tanken på rutin och resultat.

Att skissa och sudda när jag skapar är för mig som att cykla till jobbet och bli sur när bilar och andra medtrafikanter kommer i min väg, stirrandes med skygglappar på klockan oroat mellan punkt A och B, man sätter sig själv i arbete när konsten ska vara något av det friaste som finns.

Utan sikte på rutin och resultat blir det mer en långsam njutbar promenad där man kan ta in och förhålla sig efter det man stöter på och förlora sig själv i det, ta in det man ser och skapa en glädje i att promenera mera, långsammare och på ny mark och skapa nya stigar.

En del av utställningen kommer även att visa mitt drömprojekt, där jag ritat ner mina drömmar i kol under en tvåårs period. Drömmar har alltid betytt mycket för mig och jag har ofta låtit dem guida mig även i mitt vakna jag.

Förhoppningen med projektet var att kanske kunna få lite klarhet i var jag befinner mig på nätterna, då det ofta är samma stad/ plats som jag återbesöker.”

Robin Montelius