FLORENCE HERMANSSON

THE GRAVITY OF SPEECH IN AN EMPTY ROOM 

2023.12.16 - 2024.01.14

Vernissage lördag den 16 december kl. 17-20 med healingperformance THE GREEN CIRCLE

Finissage söndag den 14 januari kl. 17-20 med healingperformance THE GREEN CIRCLE

OBS! Ingång från gården


Galleri 1 gestaltar ett samtalsrum mellan två installationer som tillsammans tar sin utgångspunkt i konstnärens inre sökande. Sökande som kretsar kring frågorna och reflektioner om arv och ursprung, om vår styrka och skörhet. Utställningen är en metafor för människan som ett rum i en livsviktig kosmisk interaktion, och det stora universella rummet vi delar med varandra. Utställningen består av platsspecifika verk i neon. Florence Hermansson sammanför fysiska material och tekniker tillsammans med platsens specifika förutsättningar och rumslig ljusteknik.


Florence Hermansson arbetar som ljus- och ljudkonstnär i både Sverige och internationellt. Hennes konstnärskap rör sig över flera lager med utforskande i människans inre och dess koppling till det delade kosmos och med de universella frågorna om arv, tillhörighet och de inre existentiella frågorna. Hermansson är bosatt och verksam i Uppsala, där hon även är initiativtagare till den årliga konstljusfestivalen Allt Ljus på Uppsala. Hermansson har skapat det permanenta ljuskonskverket The Eyegloria för Stadsträdgården i Uppsala i samband med Ingmar Bergmans 100 åriga jubileumsår 2018.


the gravity of speech in empty room - act 1 är Florence Hermanssons andra utställning i Uppsala. 


Observera att Galleri 1 kommer endast att hålla öppet under vernissagedagen och finissagedagen. Utställningen kan däremellan ses dygnet runt utifrån under perioden 17 december - 13 januari.